Att kränka män är jämställt – fråga Försvarsmakten

Jämställdhet är inte vad många tror att det är. Det handlar inte om likabehandling eller respekt. Det handlar om att de ”rätta” grupperna får sätta sig över andra: Att de ”rätta” grupperna får kränka gruppen under sig. När Försvarsmakten rekryterar med reklam i kommunaltrafiken blir det uppenbart.

FEMINISM. ”Måste man vara duktig på att köra eller kan tjejer också söka till pansartrupperna?” Den reklamtexten kommer du aldrig att läsa när Försvarsmakten rekryterar med affischer i kommunaltrafiken. Det skulle anses plumpt och ”gubbigt” – ett uttryck för en oönskad machostil som inte hör hemma i det moderna svenska försvaret.

Om en dylik text dök upp kan vi vara lugna för att den per omgående skulle rapporteras till Aftonbladet eller Dagens Nyheter och så skulle drevet vara igång. Den kränkta jämställdhetsförespråkaren och feministen som mådde illa när hon såg texten skulle få upprättelse genom att Försvarsmakten krälade i stoftet och sedan köpte in ännu en genuskurs från RFSL.

I Sverige, landet med världens första feministiska regering, är det inte okej med denna typ av humor som grundas i gamla (och folkliga) skämt. Sådana stereotyper ska motarbetas. Männens förtryck ska brytas och vi ska bli jämställda. Försvaret deltar i Pride, försvaret vill vara mångkulturellt – försvaret respekterar och värnar alla.

Men för den med ögon att se är denna jämställdhet suspekt. Den påhittade reklamtexten ovan har nämligen en verklig motsvarighet som ser ut så här:


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln. Just nu kan du prova en vecka för bara 19 kronor med rabattkoden svegot19

Skaffa Svegot Plus nu

 

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!