En död när knivman gick till attack i Paris under lördagskvällen

Ropade "Allahu akbar" och högg omkring sig.

Polis på helspänn efter attacken i Paris.

Vid niotiden i kväll i närheten av operan i Paris gick en man till attack mot kvällsflanörer. Han högg omkring sig med kniv och ropade, enligt uppgifter i fransk media, ”Allahu akbar”, medan han utförde sitt dåd.

MISSTÄNKT TERRORDÅD. Det var vid niotiden under lördagskvällen som mannen började hugga omkring sig i närheten av operan i stadens andra arrondissement. Fem personer hann mannen hugga innan polisen kunde ingripa och skjuta ihjäl honom. En person ska ha avlidit och två personer är allvarligt skadade.

Enligt fransk media försökte polisen först hantera gärningsmannen med elpistol, men när detta inte fungerade sköt man honom. Nyhetssidan Europe1 rapporterar vidare att gärningsmannen ska ha ropat ”Allahu akbar” under attacken, men detta är inte bekräftat av polisen.

Ett ögonvittne, journalisten Charles Pellegrin berättade:


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln. Just nu kan du prova en vecka för bara 19 kronor med rabattkoden svegot19

Skaffa Svegot Plus nu

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!