Nationalisters privata besparingar beslagtagna av staten

Efter razziorna mot den identitära rörelsen i Österrike har nu staten beslagtagit rörelsens alla bankkonton, inklusive företrädarnas privata bankkonton och besparingar, i ett försök att bryta ned de modiga patrioterna och stoppa deras politiska arbete.

Den yttrandefrihetsvidriga processen mot Identitäre Bewegung (IB), den identitära rörelsen i Österrike, fortsätter. Vi har tidigare rapporterat om polisrazziorna och försöket att stämpla den fredliga men spektakulära aktivistgruppen som en ”kriminell organisation”, och i en ny film berättar rörelsens frontfigurer Martin Sellner och Patrick Lenart chockerande detaljer om vad som pågår.

I samband med razziorna, som skedde mot så väl privata bostäder som kontor och arbetsplatser, beslagtogs datorer, telefoner, dokument och hårddiskar. Detta resulterade i att de inte kunde komma åt sina e-postadresser eller sociala medier, eftersom de hade tvåfaktorautentisering via sina telefoner — förenklat kan man säga att att deras telefoner var ”nycklar” till deras konton på nätet.

Men det var inte slut där. Kort därefter märkte de att rörelsens bankkonton var stängda, inklusive kontot som tillhör deras affärsverksamhet Phalanx Europa. Detta ledde till att man inte kunde betala ut löner till sig själva eller sina medarbetare, och när Lenart bestämde sig för att åtminstone betala medarbetarna från sitt eget privata konto märkte han att även hans privata konto hade spärrats.

Det här handlar alltså inte om att bankkontona har sagts upp och man kan få ut pengarna i kontanter, utan istället handlar det om att alla pengar är beslagtagna av staten så länge utredningen pågår, och de förbjuds öppna nya bankkonton under tiden.

Medan Sellner och Lenart verkar vara vid ganska gott mod och tror att de kommer vinna förbudsprocessen mot den österrikiska staten är de också rädda för vad det hela kommer kosta dem i juridiska kostnader och psykiskt lidande.

Ett flertal familjer kan nu inte komma åt sina sparade pengar eller få ut lön för sitt arbete; pengar som behövs för att sätta mat på bordet åt deras barn. Pengarna är nämligen beslagtagna av den österrikiska staten.

Det är läget i demokratins Europa 2018.

Se Sellners och Lenarts film (på tyska)

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!