Barn som äter fläsk och har mammor utan slöja mobbas i förskolan

Frilansjournalisten Joakim Lamotte avslöjade häromdagen att barn som går i en förskoleklass i Haninge utanför Stockholm mobbas eftersom de äter griskött och har mammor som inte bär slöja. Avslöjandet kommer efter att förskolan själv skickat ut ett brev till föräldrar om problematiken.

ISLAMISERING. På Kvarnbäcksskolan i Jordbro mobbas de ickemuslimska barnen. I brevet som gått ut till alla föräldrar står att läsa:

”Ett annat problem som uppkommit rör religion. En del barn har blivit retade för att de äter vissa livsmedel som fläskkött samt för deras kläder (exempelvis att de bär shorts eller att vuxna inte bär slöja).”

Joakim Lamotte har pratat med en mamma vars dotter går i förskoleklass på skolan. Hon upplever det som “omvänd rasism”. Hon menar också att om läget varit annorlunda så hade skolan agerat kraftfullt. Nu nöjer man sig med att skicka ut ett försiktigt brev, vilket inte kommer spela någon roll, menar mamman:

“Det här är idéer som kommer hemifrån. Det är föräldrar som indoktrinerar sina barn att bete sig såhär. Föräldrarna det handlar om bryr sig sannolikt inte om informationen i det här brevet.”

“En första åtgärd”

När Expressen pratar med skolan berättar de att brevet bara är ett första steg som kommer att följas upp och om nödvändigt kommer fler åtgärder sättas in. Det är dock lätt att se hur den oroliga mamman ovan kommer att bli sannspådd när vi läser hur brevet från skolan avslutas:

”Det viktigaste är hur vi är mot varandra och accepterar våra olika val i livet oavsett om det gäller religion, kläder, mat eller levnadsvillkor. Att vi skriver detta brev är för att nå er alla samt att vi önskar att ni funderar över ert förhållningssätt till dessa saker. Vi vill även att ni pratar med ert barn kring dessa saker då det är viktigt att även ni visar vad som är ett bra beteende och hur vi är mot varandra.”

Man uppmanar personer som är övertygade om att deras tro är den enda sanna vägen till Gud att “acceptera våra olika val i livet”.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln. Just nu kan du prova en vecka för bara 19 kronor med rabattkoden svegot19

Skaffa Svegot Plus nu

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}