Stjärnan står på sig efter kontroversiellt uttalande om homosexuella

Får stöd av homosexuell politiker

Rugbyspelaren Israel Folau gjorde ett synnerligen politiskt inkorrekt utspel på sociala medier, men vägrar trots massiv kritik att backa från sitt uttalande.

POLITISKT INKORREKT. Den australiske landslagsspelare i rugby Israel Folau, vars föräldrar är från Tonga, skapade i förra månaden stora rubriker. Dock inte för sina prestationer på planen. Inte bara i Australien blev det rubriker utan också i andra länder där rugby är en stor sport och hans namn är välkänt.

Folau är, i likhet med många andra av polynesiskt ursprung, evangeliskt kristen och hyser en stark religiös tro. Det var denna religiösa övertygelse som fick honom att på Instagram för några veckor sedan uttrycka följande när han fick frågan om vad han trodde att Guds plan för homosexuella var:

“HELVETET… Om de inte ångrar sina synder och vänder sig till Gud.”

Ramaskriet i tidningarna och inte minst bland andra rugbyspelare lät inte vänta på sig. Många var oerhört upprörda och det höjdes röster för att få Folau avstängd från spel och sponsorer hotade med att säga upp avtal.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln. Just nu kan du prova en vecka för bara 19 kronor med rabattkoden svegot19

Skaffa Svegot Plus nu

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}