“Nyanseringen” av sexbrottslingar gör mig rasande

Under hela mitt vuxna liv – så länge jag varit medveten och uppmärksam på min omvärld – så har jag läst, sett och hört hur massmedier, socialarbetare, skolpersonal och så vidare gör allt de kan för att “förstå” och “nyansera” bilden av framförallt utlänningar som begår brott. Och detta vansinne verkar aldrig få ett slut.

KRÖNIKA. På en fråga om sexualbrotten i Sverige svarade Ulf Kristersson (M) följande under partiledardebatten häromdagen:

– Exakt varför de ökar tror jag ärligt talat inte någon vet. Men att de ökar verkar vara ställt utom varje tvivel.

Han vill bli Sveriges statsminister. Stefan Löfven (S) svarade att ökningen beror på ökad anmälningsbenägenhet. Han är Sveriges statsminister. Andra, så kallade experter, som får komma till tals kommer dragandes med samma gamla skåpmat: socioekonomiska omständigheter, rasistiskt rättsväsende, inbyggd diskriminering och kulturkrockar.

Där någonstans brukar jag känna att mina argument tryter och en enorm vilja att få använda våld vaknar till liv. Frustrationen tar över. Jag har hört dylikt i 25 år. Tar det aldrig slut?

När jag var just fyllda tonåring och flyttade över till högstadiet visade det sig att där fanns en handfull utlänningar. Det blev snart oroligt och två fraktioner var tydliga. Undertecknad med vänner och de. Jag själv blev misshandlad för att jag hade en svensk flagga på jackan, ett litet obetydligt tygmärke.

Skolan svarade efter ett tag med att skylla på oss svenskar som inte visade tillräckligt med hänsyn när kulturkrockar uppstod.

Skolan svarade efter ett tag med att skylla på oss svenskar som inte visade tillräckligt med hänsyn när kulturkrockar uppstod. De gjorde det i ett brev som gick ut till föräldrarna. Jag minns hur jag stormade in hos studierektorn med brevet i min hand (det var inte meningen att vi elever skulle få ta del av innehållet antagligen) och konstaterade att de ljög, att de skyllde på oss när vi alla visste hur det låg till. Hon var svarslös och jag förstod, där och då, att man var beredd att offra sanningen och oss svenskar för sin mångkulturella överideologi.

När man har sett det en gång så ser man det överallt.

Om och om igen medan år lades till år såg jag samma sak hända. Hur svenskfientlighet ursäktades och krav ställdes på att vi skulle visa förståelse och tålamod – mångkultur och massinvandring var ju i grund och botten bra för oss alla, bra för Sverige.

Vilken lögn.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln. Just nu kan du prova en vecka för bara 19 kronor med rabattkoden svegot19

Skaffa Svegot Plus nu

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}