Alexandra Pascalidous storhetsvansinne når nya höjder

Ingen kan anklaga Pascalidou för att lida av dåligt självförtroende. När Svenska Akademien i går meddelade att årets Nobelpris skjuts upp till nästa år, meddelade hon på Twitter att hon själv tänker dela ut det. Kungen blir säkert till sig av lycka.

HYBRIS. För Sveriges Television berättar Alexandra Knascalidou, ursäkta Pascalidou, att hon i går morse vaknade till ett Sverige som inte var sig likt eftersom det inte ska delas ut något Nobelpris i litteratur i år.

– Precis som de flesta andra kände jag sorg. Det är en katastrof att vi inte ska dela ut priset i år, men i stället för att bli bedrövad så började jag ringa runt till författarkollegor och sa att jag vill starta en ny akademi.

– Jag vill ha en frisk och stark akademi med högt förtroende internationellt och som inte missbrukar makt eller blundar för sexuella trakasserier, säger Pascalidou till SVT.

Ursäkta, men hädanefter tänker jag kalla henne Knascalidou. Människan är ju skvatt galen.


Du behöver ha Svegot Plus för att se hela filmklippet. Just nu kan du prova en vecka för bara 19 kronor med rabattkoden svegot19

Skaffa Svegot Plus nu

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}