Islamkritisk video får sändas i Nederländerna

Partiledaren för nederländska Frihetspartiet, Geert Wilders, har gjort sig känd som en av Europas starkaste motståndare till islamiseringen. Han har flera gånger dragits inför rätta, men nu har helt oväntat hans varningsfilm om islam fått klartecken att visas i teve.

YTTRANDEFRIHET. Islam är diskriminering. Islam är våld. Islam är terror. Budskapet i filmen från Partij voor de Vrijheid (Frihetspartiet) är tydligt. Videon som har visats på public service-kanaler har dragit på sig 17 klagomål från allmänheten och det var oklart om den bröt mot nederländska lagar eller inte.

Premiärminister Mark Rutte har uttalat sig mycket kritiskt om filmen.

— Jag tror jag talar för majoriteten av befolkningen när jag beskriver den här videon som smaklös.

Åklagarmyndigheten har nu granskat videon och kommit fram till att den inte uppmanar till hat, våld eller diskriminering mot muslimer eftersom den är riktad mot íslam som religion och inte dess följare. Geert Wilders är givetvis nöjd över beslutet och hälsar att “Sanningen om Islam” kommer att sändas mer framöver.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}