Joakim Lamotte utmanar Henrik Schyffert på debatt

Journalisten Joakim Lamotte har tröttnat på Henrik Schyfferts hyckleri och utmanar nu komikern på debatt.

HYCKLERI. Tyvärr känner nog de flesta till komikern Henrik Schyffert. Som så många andra kändisar i Sverige har han fått för sig att han har någon som helst koll på politiska frågor. 2015 bevisade han sin brist på både matematisk förmåga och samhällsanalys i ett Facebook-inlägg.

Han är för tillfället aktuell med sin märkligt nog hyllade föreställning “Var inte rädda” där han ska lära ängsliga svenskar att det är rätt töntigt att gå runt och oroa sig för att ens dotter ska bli gruppvåldtagen eller att ens son ska bli rånad.

Det är samma tema i hans Twitter-flöde: Saker är bra, var inte oroliga, främlingsfientlighet är hemskt. Lite töntigt. Inte coolt alls! Ni har hört det förut.

En av alla som har tröttnat på den hycklande komikern är journalisten Joakim Lamotte. Efter att Schyffert publicerat en ihopklippt film på sin Twitter går Lamotte nu till motattack i en egen film som publiceras på hans Facebook-sida.

I filmen utmanar Lamotte komikern på en debatt om tillståndet i Sverige.

— Du åker runt och tjänar miljontals kronor på att berätta för människor att Sverige aldrig någonsin varit tryggare än vad det är i dag när det är precis tvärtom!

Lamotte vill även diskutera hur tryggt det kändes när Schyffert i mars i år blev bestulen på sin väska av ett “gatubarn”, samt att han umgås med skattesmitare som Mona Sahlin.

Att det faktiskt blir någon debatt tror varken jag, du eller Lamotte själv, som konstaterar:

— Men du vågar väl inte ställa upp på en debatt. Du har ryggrad som en manet! Du vill inte prata med människor!

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}