Vifta med flaggorna under hockey-VM!

VM i ishockey drar igång och denna gång spelas det i Danmark. Tre Kronor, det oerhört uppskattade och synnerligen svenska landslaget, ser ut att kunna göra en bra turnering vilket kan visa sig vara mycket positivt ett år som detta.

SPORTKRÖNIKA. Den årliga VM-turneringen i ishockey har de senaste decennierna tappat viss relevans, men ligger fortfarande många svenskar varmt om hjärtat.

NHL släppte inte sina spelare till OS i vintras, därför kan man räkna med mer stjärnspäckade landslag än på länge. Kul för den växande hockeypubliken i Danmark som verkar ha köpt biljetter som tokiga.

Tre Kronor kallas ofta det mest älskade landslaget i Sverige och ser spännande ut i år. Det är hög klass på backarna och en uppsättning forwards av godkänd VM-kvalitet där de mycket talangfulla ungdomarna Lias Andersson men kanske framförallt Elias Pettersson, som med sitt Växjö dominerade såväl grundserie som slutspel i SHL, får en gyllene chans att bli riktigt folkkära. På målvaktssidan ser det helt okej ut.

Ser man bortom den rent sportsliga underhållningen finns det andra anledningar att hänga med i vad som händer på andra sidan Öresund denna månad.

VM-hockey är trots att dess status sjunkit ändå en självklar snackis i fikarummet och skulle Tre Kronor lyckas knipa guldet lär det bli fest i Stockholm som traditionen bjuder.

Sådant ska inte underskattas ett år som detta. Det är trots allt val i september.

I takt med att frågan om invandring blivit en av de viktigaste för väljarna blir också frågan om Sverige och svenskheten relevant.

Att stötta det väldigt etniskt homogena landslaget och känna nationell stolthet som inte slentrianmässigt rasistanklagas, är en möjlighet man inte bör missa.

Så vifta med flaggorna, klä er i blågult och deklarera att ni hejar på svenskarna nu i ishockey-VM!

Symbolers kraft är verkliga och i sportsammanhang har vi möjligheten att visa för dem som kidnappat symbolerna att vår flagga är svenskarnas och inte globalisternas.

Plocka fram patriotismen, var en stolt svensk och njut samtidigt av högkvalitativ sport. Trampa allt ni orkar på annars väldigt lättkränkta, ömma tår!

Valet är inte långt borta.

Inte VM i fotboll heller för den delen.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}