Polisens presstalesman på semester efter lögner om “Ulven”

Efter att polisen uppenbarligen ljugit om vad som hände när “Ulven” misshandlades i går vid syndikalisternas Första maj-tåg, passar den som ska svara på frågor om polisens agerande på att gå på semester.

FEJKNYHETER. Som Tidningen Svegot var först med att rapportera om i går slogs aktivisten Ulven blodig av syndikalister när han ställde sig bredvid deras demonstrationståg med en T-shirt föreställande Fransisco Franco.

Polisens presstalesman Christer Fuxborg meddelade pressen att det var NMR-aktivister som var skyldiga till bråket, och att syndikalisterna bara hade försvarat sig mot angreppen:

 — Det var NMRarna som sökte konfrontationen – men de stötte på motstånd där, sa Fuxborg.

Expressen gick ut med att en “nazist” hade blivit misshandlad, men ändrade sedan till “högerextremist”.

När Samnytt försökte få tag på Christer Fuxborg för att reda ut vad som hade hänt visar det sig att han plötsligt gått på semester och inte gick att få tag på. Stefan Gustavsson som svarade i hans ställe blev både nervös och irriterad när han förstod vilken händelse det handlade om. Han visste inte var Fuxborg var eller när han skulle komma tillbaka.

Inte heller polisens kommunikatör Tommy Nyman hade många svar att ge. Fuxborg har tagit semester i åtta dagar och det är bara en slump att det sker dagen efter han har spridit falska nyheter, får vi veta.

Polisen verkar dock inse att de har gjort helt fel och ska nu både anmäla och eftersöka personerna som syns i filmen.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}