Polen firar sin flagga i dag

I dag kommer de vit-röda flaggorna fladdra överallt i Polen då landet firar sin flaggas dag.

NATIONELL STOLTHET. I dag är det mycket vitt och rött i Polen då folket hedrar sin nationsflagga. Det är en dag för patriotism och nationell stolthet som uttrycks genom att man hissar nationsflaggan från balkonger, fasader och statliga byggnader.

Utanför presidentpalatset vajar polska flaggor från slaget vid Grünwald år 1410 fram till Solidaritets flagga från 1980-talet. Flaggans dag instsiftades i februari 2004 och firas jämte Polonia och utlandspolackernas dag som infaller samma datum.

Polens president, Andrzej Duda, kommer att besöka flera olika tillställningar under dagen där flaggan, folket och nationen firas.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!