Busslinje till Sveriges största asylboende stoppas efter misshandel

Det stökas så mycket på bussarna till och från Sveriges största asylboende att linjen ställs in.

För tillfället, och förhoppningsvis för evigt, får de 1 700 asylsökare som bor på Restad Gård sköta sin transport på annat sätt än med buss. Busslinje 65, som går till och från boendet, ställs nu in efter upprepade attacker på förarna.

I måndags var det en ”ung man” som ville åka med trots att han inte hade någon biljett. När chauffören protesterade blev han slagen.

Redan på söndagen var det dags igen. Ett gäng på bussen kunde inte uppföra sig och blev tillsagda av föraren. När dom gick av vid Restad Gård var dom så pass kränkta av tillsägelsen att dom spottade mot chauffören och slog på bussen.

Då chaufförerna inte känner sig trygga gick fackets skyddombud in och stoppade vidare trafik till boendet.

Stoppet gäller tills vidare, och man för just nu förhandlingar för att komma på ett sätt att öka tryggheten.

Källa TTELA
Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!