“Ulven” misshandlad av vänsterextremister

Aktivisten “Ulven” har gjort sig ett namn genom att provocera främst anti-rasister, hbtq-aktivister och socialister på deras egen högtidsdag Första maj. Så även i år. Beväpnad endast med en T-shirt med en bild på Francisco Franco ställde han sig vid syndikalisternas demonstrationståg och blev genast överfallen och misshandlad.

HJÄLTEMOD. Det är Första maj och socialister, gay-aktivister och studenter intar gatorna med sina slagord och plakat. Det är sällan någon väljer att ställa sig emot dessa, men det finns ett undantag. Han kallas “Ulven”.

När Tidningen Svegot kontaktar honom är han på gott humör trots att han bara timmar innan varit på sjukhuset och sytt sex stygn i huvudet. Han berättar att han hade bestämt sig för att besöka syndikalisternas demonstrationståg eftersom Hamnarbetarförbundet brukar demonstrera för de svenska frivilliga som åkte till Spanien under inbördeskriget.

Den numera famösa t-shirten.

Så, vad var det då som hände? Göteborgs-Posten rapporterade tidigt om en “nazist” som hade försökt störa demonstrationståget. Men hur var det egentligen? Ulven berättar:

— Det som egentligen hände var att jag gick fram till demonstrationståget på Första Långgatan. Jag knäppte upp min jacka och visade min T-shirt. Det var det enda jag gjorde. Jag var väldigt passiv och sa ingenting. Då kommer det fram två stycken maskerade killar och började puckla på mig med sina fanor. Sedan kom det fler och jag tappade tyvärr balansen och åkte i backen. Jag fick ett sår i huvudet och en bula.

Misshandlad av åtta personer. Sex stygn i huvudet. För att ha visat en T-shirt. Så toleranta är alltså dessa syndikalister.

Misshandeln fångades på film och flera av personerna som anfaller Ulven är omaskerade. På filmen hörs en man skrika “horunge” samt “tror du att du klarar det här eller”? Någon passar även på att rutinmässigt skrika “nassesvin”.

Trots detta är Ulven långt ifrån nedslagen. Nästa år planerar han att ytterligare en gång visa intoleransen hos de toleranta.

Hör hela intervjun med Ulven här, och se mer av Ulven på hans youtube-kanal.

Se misshandeln

Hör hela intervjun med Ulven som podcast här
Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}