Polisrazzior mot österrikiska identitärer

I fredags slog österrikisk polis till mot ett tiotal lägenheter tillhörande medlemmar i den identitära rörelsen. Åklagaren söker bevis för att kunna stämpla organisationen som kriminell.

JÄRNHÄLEN. En österrikisk åklagare söker bevis för att kunna förbjuda den identitära rörelsen i Österrike och stämpla medlemmarna som kriminella. Detta uppgav en av rörelsens ledare, Martin Sellner, efter att polisen slagit till mot hans hem.

Förutom Sellner slog polisen också till mot Patrick Lenart och ett tiotal andra lägenheter och hus tillhörande aktivister i den identitära rörelsen. I räderna beslagtogs dokument och elektronisk utrustning.

Målet: Förbjuda rörelsen

Den identitära rörelsen har gjort sig känd för fredliga men spektakulära aktioner med syfte att rikta sökarljuset mot islamiseringen av Europa och konsekvenserna av den politik som förs. Tillslagen mot Sellner och de övriga identitärerna är ett led i en utredning som öppnades 2016 efter att rörelsen klättrat upp och hängt en banderoll med texten ”Islamisering dödar” från partiet De grönas partihögkvarter i Graz. Nedan en film från aktionen.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln. Just nu kan du prova en vecka för bara 19 kronor med rabattkoden svegot19

Skaffa Svegot Plus nu

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!