Intervju med Jeff Ahl som äntligen har tid att grilla ministrar i riksdagen

På fredag är det EU-ministern Ann Lindes tur

Sedan Jeff Ahl 28 mars lämnade Sverigedemokraterna för Alternativ för Sverige, har han synts flitigt i riksdagens talarstol. I interpellationer har han grillat minister efter minister, klipp som redan har setts av tusentals människor på Youtube.

– Nu när jag slipper alla internstrider i SD har jag äntligen tid för det viktiga, säger Jeff Ahl till Tidningen Svegot.

31-årige Jeff Ahl är uppvuxen i Tyresö och efter värnplikten studerade han till specialistofficer. Han stannade kvar vid Norrbottens regemente och bosatte sig i Boden. 2014 valdes han in i riksdagen för Sverigedemokraterna. Tidningen Svegot ringde upp och frågade varför han hoppade över till Alternativ för Sverige.

– Jag gick inte med i SD för SDs skull, jag gjorde det för att hjälpa till att ta tillbaka mitt land. Det gamla Sverige med värderingar som plikttrogenhet, nationell solidaritet och kärlek till vårt folk. När SD utvecklades i helt fel riktning blev det naturligt för mig att hoppa över till AFS som är ett äkta nationalistiskt parti.

Han berättar hur SD allt mer har kommit att utvecklas i liberal riktning, något han och flera andra har försökt stoppa. En vändpunkt var när partiet helt plötsligt vände i frågan om vinster i välfärden.

– Det handlar inte så mycket om just den frågan, mera om hur lätt SD lät sig påverkas av lobbyister. Jag tänkte direkt: Hur blir det nu med Nato och EU-frågan? Och det dröjde inte länge förrän man började svaja kring Nato och exempelvis inte gick emot värdlandsavtalet.

Droppen blev petningen av Kent Ekeroth

Droppen som fick Ahls bägare att rinna över var valkonferensen 17 mars i Nacka, där Kent Ekeroth, Mikael Jansson och flera andra trotjänare petades från riksdagslistan.

– När man sparkade ut riksdagsgruppens hårdast arbetande ledamot Kent Ekeroth till förmån för helt oprövade människor, kände jag att det inte fungerar för mig längre. Kent är en idealist och har varit tusen procent lojal med partiet, ändå sticker man kniven i ryggen på honom och låter mainstream-medierna vinna. Det blev droppen för mig.

Då hade Jeff Ahl redan haft kontakt med Gustav Kasselstrand i några veckor. De kände varandra sedan tidigare, även om de ibland stått på olika sidor i diverse konflikter.

– Vi förde långa ideologiska diskussioner. Jag visste sedan tidigare att Gustav också är en idealist, han drivs inte av pengar utan av kärlek till Sverige. Han är en ledare som vill bygga en framtid för vårt svenska folk – en sådan person jag gärna vill se som statsminister.

Mer synlig i riksdagens talarstol nu

– Några dagar efter valkonferensen fattade jag mitt beslut att gå över till AFS. Helt lätt var det förstås inte, jag har fortfarande många goda vänner i SD. En del blev förstås besvikna, men jag kände också ett enormt stöd bland sympatisörerna.

Sedan partibytet har Jeff Ahl blivit allt mer synlig i riksdagens talarstol. Redan dagen efter deltog han i en riksdagsdebatt där han gick ut hårt och slog fast att Sverige befinner sig i systemkollapsens inledningsskede.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln. Just nu kan du prova en vecka för bara 19 kronor med rabattkoden svegot19

Skaffa Svegot Plus nu

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}