Kasselstrand: “AFS kommer aldrig att ha någon integrationspolitik”

I går klargjorde Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand partiets integrationspolitik: Det finns ingen, och kommer heller aldrig att finnas någon.

TYDLIGHET. Integration förväxlas väldigt ofta med assimilering. Skillnaden är dock stor. Integrationspolitik syftar till att anpassa både invandraren och det samhälle den kommer till och mötas någonstans på mitten. Assimilering kräver bara anpassning av invandraren. Att helt enkelt ta seden dit man kommer, något som “nysvenskarna” har väldigt svårt för. Det är förvisso inte så konstigt med tanke på att mängden integrationsåtgärder gör det svårt att anpassa sig till Sverige även om man nu skulle vilja.

Tidningen Svegots skribent Magnus Söderman tog en närmare titt på vad riksdagspartierna anser i denna fråga och resultatet är nedslående. Det finns bland samtliga riksdagspartier partier en naiv förhoppning om att kunna integrera alla 100 000-tals främlingar. Mer pengar, fler integrationsprojekt, kulturlotsar, krav på civilplikt… Alla möjliga förslag för att få invandrarna att slå mer rot i Sverige. Inte ett enda parti verkar intresserad av det viktigaste och mest självklara: Åk hem.

Ett enda undantag

Det finns dock ett undantag: Alternativ för Sverige. Gustav Kasselstrand twittrade i går ett klargörande angående partiets integrationspolitik.

Så enkelt är det. Anländer man till Sverige och varken kan eller vill anpassa sig till vårt sätt att leva utan hjälp, finns det ingen anledning att stanna kvar. Varför göra det så komplicerat? Det är lika långt hem som det var till Sverige. Ni är inte önskade här. Ni tillför inget. I många fall behöver era hemländer er.

Åk hem. Hej då. Ni kommer inte att vara saknade.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}