Nu räcker det, Özz!

Alla som såg när Janne Josefsson intervjuade Özz Nûjen i senaste Uppdrag Granskning förstår förhoppningsvis vad det är för en människa vi har att göra med. Det är ingen folkkär, assimilerad komiker. Det är en aggressiv och svenskhatande kurd som nu bör göra det som är bäst för oss alla: Åka hem.

Det var en pressad Özz Nûjen vi såg i SVTs Uppdrag Granskning. Janne Josefsson frågade flera gånger hur det kunde komma sig att komikern inte kände till att terroristen Rakhmat Akilov arbetat på hans sommarhus och varför han fått sin lön utbetalad i svarta pengar. Nûjen hävdade att han inte visste något om detta och hänvisade gång på gång till sin svåger. Josefsson har vid upprepade tillfället försökt nå denna svåger, men han lät via sms meddela att han inte vill diskutera saker med medierna.

Intervjun kan inte beskrivas som annat än bisarr. Nûjen har ett eget kamerateam med sig som filmar, troligen för att försäkra sig om att intervjun inte klipps på ett sätt som framställer honom i dålig dager. Det var något han inte behövde oroa sig för. Klippt eller oklippt så ger Nûjen ett mycket aggressivt och obehagligt intryck.

“Och? Ska jag göra ditt jobb?”

När Josefsson påpekar att Nûjens svåger inte går att kontakta, börjar Nûjen anklaga Josefsson för att tjäna mer än sina kvinnliga kollegor.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln. Just nu kan du prova en vecka för bara 19 kronor med rabattkoden svegot19

Skaffa Svegot Plus nu

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}