Fantomen skyddar Pride-tåg och slåss mot nationalister

De onda nationalisterna försöker attackera ett Pride-tåg för att få medial uppmärksamhet. Som tur är skyddas de stackars hbtq-aktivisterna av den trikåklädde hjälten Fantomen.

I senaste numret av serietidningen Fantomen tas det tydlig politiskt ställning mot nationalister och för hbtq-rörelsen. Manuset är skrivet av Philip Madden som hörde av sig till tidningen för ett år sedan. Han upplevde att han sett tendenser till liknande händelser i Polen. Mikael Sol som är redaktör för tidningen har funderat på hur man kan göra Fantomen lika progressiv som på 1970-talet.

– Själv har jag funderat mycket på hur Fantomen var på 1970-talet när serien var väldigt progressiv, och hur man skulle kunna göra något av det i dag.

Fantomen gavs först ut 1936 och har inte backat för att ta politisk ställning. Den nuvarande Fantomens pappa slogs mot ”nazister” och Sol menar att dessa tendenser syns i Europa även i dag. Att låta Fantomen slåss mot nationalister är en modernisering av Fantomenandan.

Titeln på det aktuella albumet är ”Den Gyllene Örnen” och finns i butiker att köpa i dag, torsdag.

Källa Mediavärlden
Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!