Fantomen skyddar Pride-tåg och slåss mot nationalister

De onda nationalisterna försöker attackera ett Pride-tåg för att få medial uppmärksamhet. Som tur är skyddas de stackars hbtq-aktivisterna av den trikåklädde hjälten Fantomen.

I senaste numret av serietidningen Fantomen tas det tydlig politiskt ställning mot nationalister och för hbtq-rörelsen. Manuset är skrivet av Philip Madden som hörde av sig till tidningen för ett år sedan. Han upplevde att han sett tendenser till liknande händelser i Polen. Mikael Sol som är redaktör för tidningen har funderat på hur man kan göra Fantomen lika progressiv som på 1970-talet.

– Själv har jag funderat mycket på hur Fantomen var på 1970-talet när serien var väldigt progressiv, och hur man skulle kunna göra något av det i dag.

Fantomen gavs först ut 1936 och har inte backat för att ta politisk ställning. Den nuvarande Fantomens pappa slogs mot “nazister” och Sol menar att dessa tendenser syns i Europa även i dag. Att låta Fantomen slåss mot nationalister är en modernisering av Fantomenandan.

Titeln på det aktuella albumet är “Den Gyllene Örnen” och finns i butiker att köpa i dag, torsdag.

Källa Mediavärlden
Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}