“Sjukhushuliganer” – ett nytt problem som ska stävjas

Det gäller att hålla ordförrådet uppdaterat i dessa tider. Nya begrepp kommer snabbare än nya maträtter i mångkulturens Sverige och nu lär vi oss om “sjukhushuliganer” som det måste kommas till rätta med.

“SJUKHUSHULIGANER”. Våld och hot mot sjukvårdspersonal blir allt vanligare. Uppskattningsvis går det ett hot på fem pizzerior nu för tiden och tre per såld kebab i Malmö. Detta får konsekvenser. En konsekvens är att vi fått ett nytt ord att använda: “sjukhushuliganer”. Låt oss hoppas att det inte blir nästa som lyfts in i SAOL av den sargade Akademien bara.

Expressen skriver:

“I en enkät av Läkarförbundet i höstas förklarade var fjärde av de 782 läkare som svarat, att de utsatts för hot och våld under det senaste året.”

Justitieminister Morgan Johansson sätter därför ner foten och säger att hot och våld mot vårdpersonal är “oacceptabelt”. Justitieutskottet uppmanar nu regeringen att se över hur man kan komma åt “sjukhushuliganerna”. De skriver:

“Obehöriga som tar sig in på sjukhus, stör ordningen, hotar personal och försvårar vård måste t.ex. lättare kunna  avvisas från platsen.”

På dem bara.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!