Kaos och fusk under körkortsproven

"Allt färre svenskar i provsalarna"

Det råder kaos på Trafikverkets kontor där teoriproven för körkort skrivs. Allt färre svenskar syns i lokalerna och det fuskas otroligt mycket. Tidningen Svegot har intervjuat Jonas, en man i 50-årsåldern som har god insyn i körkortshandläggningen.
– Det är ett rent helvete ute på förarprovskontoren, säger han.

MYNDIGHETSKAOS. Under en följd av år har situationen varit dålig under teoriproven och den blir bara värre. Mannen som vi kallar Jonas vill vara anonym eftersom det som råder på Trafikverket, som på så många andra svenska arbetsplatser, är Värdegrunden. Han berättar:

– Vi ser allt färre svenskar i provsalarna. Vissa dagar ser man inte ett enda svenskt namn bland provdeltagarna. Det märks även på rutinerna, nu för tiden översätts teoriprovet till 14 olika språk, och som om inte detta vore nog tar man in tolkar i de fall översättningarna inte räcker.– Jag menar att det är en skandal att vi ens översätter teoriproven. Varje dag är jag arg över detta slöseri med skattepengar. Bara översättningsarbetet måste kosta tiotals miljoner kronor per år, och då översätter vi bara för B-körkort. Än så länge.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du prova en vecka för bara 19 kronor med rabattkoden svegot19

Skaffa Svegot Plus nu

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!