Tung match i Sundsvall positiv för svensk boxning

Otto Wallin slog Adrian Granat i lördagens stora tungviktsmatch med ett titelbälte i potten. Nu kanske Wallin får möta Tyson Fury som satsar på comeback.

BOXNING. Vad som anses vara den största svenska boxningsmatchen sedan Armand Kranjc mötte Paolo Roberto 2001 utkämpades i lördags. Publiken i Sundsvall såg hemmasonen Otto Wallin vinna mot skåningen Adrian Granat efter en match som gick alla 12 ronder.

Granats taktik verkade vara att vänta ut ett guldläge för att avlossa sin starka höger och försöka ta hem matchen på en knock out medan Wallin verkade mer inställd på att med ganska försiktiga smällar ändå plocka poäng.

Och den taktiken skulle visa sig lyckosam.

Wallin vann på poäng och kan nu titulera sig innehavare av en EU-titel i tungvikt.

Positivt för svensk boxning

Båda kombattanterna är fortfarande hyfsat unga och uppmärksamheten deras match fick utanför Sverige är mycket positiv för svensk boxning. Det behövs svenska boxare som såväl förebilder för unga som vill börja boxas, men också som ambassadörer för Sverige i en av världens mest populära sporter.

Den i medierna ofta uppmärksammade Badou Jack (Johannes Gabriel Badou Nyberg) i all ära – en fantastisk boxare men svår att “ta till hjärtat” för väldigt många svenskar skulle jag tro. Såväl Wallin som Granat går nog hem mycket bättre ute i stugorna.

Otto Wallin är en bra boxare, men kanske inte den mest sprudlande personligheten. Å andra sidan kanske han inom en inte alltför avlägsen framtid får möta en boxare som är väldigt långt från mellanmjölk.

Tyson Fury vill göra comeback

Före matchen i Sundsvall gick nämligen britten Tyson Fury, inte minst känd för mycket politiskt inkorrekta uttalanden om judisk påverkan på samhället, ut och meddelade att han skulle kunna tänka sig att möta vinnaren från matchen Wallin-Granat som ett steg på vägen i den återkomst till proffsboxning han hoppas på.

Fury avsade sig på hösten 2016 alla tungviktstitlar han då innehade. Han stod under utredning för dopning och hade med största sannolikhet tappat titlarna ändå. Nu är Fury sugen på en comeback och kanske får Otto Wallin möjligheten att möta denna levande legend.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}