Intriger och nattliga besök hos Sverigedemokraterna

Försöker skolpolitiske talesmannen Stefan Jakobsson utmanövrera Jimmie Åkesson?

I går exploderade en skandal i sociala medier. En logglista över besök i riksdagsledamoten Stefan Jakobssons bostad i Ledamotshuset visar att han haft flera nattliga besök av en ung kvinna – som sedan plötsligt hamnade på riksdagslistan.

Kvinnan ifråga heter Ghazal Saberian och har ursprung i Iran. I december 2017 registrerades hon för fem besök hos Jakobsson.

7 december anlände Ghazal Saberian till Stefan JakobssonLedamotshuset på Mynttorget klockan 00.09. Den 12 december kom hon 01.23 och natten därpå 01.13. Den 14 december kom hon 00.21 och 19 december 20.30.

Okej, ingen av oss vet vad familjefadern Stefan Jakobsson, 49, och 34-åriga Ghazal Saberian hade för sig dessa kvällar och nätter. Det enda vi vet är att kvinnan kort därefter hamnade på plats 72 på Sverigedemokraternas riksdagslista. Och med tanke på hur många trotjänare i partiets riksdagsgrupp som inte fick förnyat förtroende den här gången, sticker det i ögonen på många.

Det hela avslöjades på förre sverigedemokratens (numera Alternativ för Sverige) Andreas Feymarks Facebooksida. Diskussionerna gick heta – många var upprörda över omoralen och svågerpolitiken, andra var störtförbannade på Feymark och menade att det var lågt av honom att visa upp den offentliga handlingen över besökare till Stefan Jakobssons riksdagsbostad.

Per Ramhorn kallade besökslistan för “oschysst”

En av dem som tyckte det var Per Ramhorn, SDs sjukvårdspolitiske talesperson. Han skrev:

Per Ramhorn Ärligt talat vad håller du på med? Man har rätt att vara arg, ledsen och besviken men detta var riktigt oschysst gjort

Detta fick Kent Ekeroth att reagera. Han svarade Per Ramhorn:

Jakobsson påstås vilja utmana Jimmie Åkesson

Källor uppger för Tidningen Svegot att Stefan Jakobsson arbetar hårt på att bygga en pålitlig skara anhängare kring sin egen person – i akt och mening att utmana Jimmie Åkesson om partiledarskapet, eller att åtminstone kandidera när Åkesson stiger av. Många påstår att Jimmie Åkesson kommer att lämna partiledarskapet direkt efter valet, men detta kan också vara ett falskt rykte som sprids för att försvaga partiledaren.

Stefan Jakobsson åker i alla fall land och rike runt och håller föredrag för olika SD-föreningar. Varje gång ett föredrag blir inställt lägger han ut detta på Facebook och erbjuder sina tjänster åt en annan hugad förening.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du prova en vecka för bara 19 kronor med rabattkoden svegot19

Skaffa Svegot Plus nu

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!