Våldsdömd man på Centerpartiets riksdagslista

Centerns partiledare Annie Lööf är berömd för att en gång i en intervju ha sagt att ”det är förbjudet att vara kriminell i Sverige”. Men hon har tydligen inga problem med att ha en våldsdömd kandidat på sin riksdagslista – Simon Trbojevic, 46, dömdes 2007 till tre månaders fängelse villkorligt för att slagit en person i ansiktet med ett glas.

Det är Samhällsnytt som avslöjar den våldsdömde Simon Trbojevic som ursprungligen kommer från Serbien. Trbojevic var på krogen när han plötsligt gav sig på en helt okänd man och slog honom med ett glas i pannan. Mannen fick allvarliga skärskador i ansiktet och bestående ärr. Rättsmedicinalverket intygade att en av skadorna nått ända ner till benet.

Simon Trbojevic påstod i tingsrätten att orsaken till misshandeln var att mannen skulle ha ”pussat hans flickvän”. Brottsoffret sa att detta var en lögn och att han bara stått och pratat med en kompis när Trbojevic slog till honom med glaset.

Straffet blev tre månaders fängelse villkorligt, vilket i praktiken utmynnade i 100 timmars samhällstjänst.

Numera ägnar sig centerpartisten åt trollverksamhet. I flera inlägg på Twitter har han gått till angrepp mot de företag som genom Googles automatiska annonseringstjänst placerar sina annonser hos Samhällsnytt. Syftet är förstås att ta ifrån alternativa medier denna möjlighet till annonsintäkter. Den statliga banken SBAB föll genast till föga och skrev på Twitter:

”Vi har blockat annonsen nu, tack!”¨

Samhällsnytt har jagat folk på Centerpariet för en kommentar. Det enda svar de fick var:

”Centerpartiet avböjer att kommentera.”

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!