Regering på gång i Italien

Luigi Di Maio, ledare för italienska Femstjärnerörelsen, tror sig nu kunna nå en kompromiss med partiet Lega och därmed bilda en koalitionsregering.

ITALIEN. Lugio Di Magio sa efter ett möte med den italienska senaten, som medlar i de svåra regeringsförhandlingarna i landet, att en lösning är på gång. Kravet från Femstjärnerörelsen har varit att Lega överger sitt samarbete med den tidigare premiärministern Silvio Berlusconis parti Forza Italia, vilket Legas partiledare Matteo Salvini hittills vägrat göra.

Sedan valet 4 mars har Italien stått utan regering. Femstjärnerörelsen fick flest röster med 32 procent, men det räckte inte för att bilda regering och förhandlingarna med de andra partierna har gått trögt. Alliansen mellan Lega, Forza Italia och Italiens bröder fick 37 procent i valet, men inte heller det var tillräckligt för att bilda regering.

Men nu är alltså en öppning på gång för en koalition mellan Femstjärnerörelsen och Lega.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!