Feymark: “Sverigedemokraterna vacklar – därför lämnar jag”

Andreas Feymark, ledamot och tidigare gruppledare i kommunfullmäktige i Varberg, berättar varför han lämnar Sverigedemokraterna och går över till Alternativ för Sverige.

OPINION. För mig är det självklart att Sverige är svenskarnas land. Jag är nationalist och förstår att invandringen måste hållas på låga nivåer. Dessa värderingar ledde till att jag 2010 anslöt mig till den sverigedemokratiska rörelsen, en rörelse som i dag ser annorlunda ut.

På grund av en trötthet, otydlighet i viktiga politiska frågor och stora organisatoriska problem inom Sverigedemokraterna har jag nu valt att lämna partiet.

Som nationalist sitter det i ryggmärgen att verka för ett utträde ur EU. Sverige har i dag 20 av 751 mandat i Europaparlamentet, det vill säga 2,7 procent av rösterna totalt. Även den som inte har ett sinne för siffror förstår att Sverige och svenskarnas intressen aldrig kommer vara EUs huvudfokus. En farlig och oönskad överstatlighet är med andra ord oundvikligt så länge vi är medlemmar.

Gemensamt ansvar

Som svenskar har vi ett gemensamt ansvar för att ekonomiskt, socialt och kulturellt hålla ihop landet. Det innebär att vi måste säga nej till asylsökande från andra länder än våra grannländer. Vi måste även säga nej till kvotflyktingar. Det går inte att tala om asylstopp och i nästa stund förorda ett mottagande av kvotflyktingar, det är inte trovärdigt. Invandring innebär alltid en form av erodering av nationen. Att vara svensk är mer än bara kultur, språk, identitet och lojalitet. Att vara svensk innebär ett unikt band till föregående generationer. Våra förfäder var vikingar och karoliner, det är inget vi själva väljer, det är fakta. Det är våra förfäder som i generationer har byggt upp det land som vi i dag kallar för Sverige.

Sverigedemokraterna vacklar

Tyvärr vacklar Sverigedemokraterna i de ställningstagande jag tagit upp ovan. Alldeles för mycket fokus läggs i stället på att kompromissa med andra partier, detta innan en förhandling ens inletts. Att prata om medelvägar i stället för att presentera egna nya skarpa förslag ger ett sömnigt intryck.
Jag har tusentals vänner på Facebook, mestadels sverigedemokrater från runt om i landet. I inlägg efter inlägg torgförs det att de andra partierna kopierar Sverigedemokraternas bästa förslag. Kan tänka mig att övriga partier gläds åt den gratisreklamen. För vad är syftet med Sverigedemokraterna om andra partier bedriver samma politik?

Sverige behöver ett nytt alternativ. Ett nytt parti som sätter Sverige och svenskarna först. Det partiet är Alternativ för Sverige. Det parti jag nu valt att ansluta mig till.

Andreas Feymark

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}