Ministern bräcker Zlatan i osmaklighet

Zlatan hamnar ännu en gång i blåsväder men övertrumfas av civilminister Ardalan Shekarabi.

SPORT. Den alltid (tyvärr får man väl säga) aktuelle Zlatan Ibrahimovic skapar rubriker igen. Denna gång handlar det om hans delägarskap i ett spelbolag och hans medverkan i bolagets reklamfilmer.

Som en respons på Zlatans förehavanden skrev Spelberoendes Riksförbund ett öppet brev där de uppmanar Zlatan, som de kallar “en stor förebild” för många unga, att inte bidra till ökat spelande. Zlatan lät meddela att föreningen i stället borde rikta sitt brev till statligt ägda Svenska Spel – en av huvudsponsorerna till svensk idrott.

Det är i sig inte helt fel agerat och tänkt av Zlatan. Men det är ett sätt att undvika tämligen rättfärdig kritik. Det är också en lysande uppvisning i vad “förebilden” Zlatan prioriterar om strävan att göra gott ställs mot pengar.

Magstarkt av civilministern

Zlatan är dock ändå inte den som beter sig mest illa i denna historia. Civilminister Ardalan Shekarabi reagerade nämligen på rubrikerna och lät meddela att han var besviken på Zlatan (som enligt ministern är en inspirationskälla för miljontals människor) som genom sitt agerande “vägrar ta ansvar”.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du prova en vecka för bara 19 kronor med rabattkoden svegot19

Skaffa Svegot Plus nu


Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!