Sverige och svenskarna drar nitlotten i regeringens budget

Magdalena Andersson presenterar budgeten.

Vi är ganska vana vid det nu – att vara de stora förlorarna när politikerna ska fördela skattepengarna som vi dragit in. Och det var inte mycket nytt under solen när finansministern i går presenterade hur pengarna ska slösas bort denna gång.

Förvisso ska sjukvården få 970 miljoner för att korta vårdköerna. Att man fyller på dem med fortsatt hög invandring är en annan sak. Polisen får ytterligare 200 miljoner som ska gå till ny utrustning. 170 miljoner ska ge 10 000 gymnasieungdomar sommarjobb. 50 miljoner går till arbete i #metoo-uppropets anda.

141 miljoner ska gå till att få nyanlända kvinnor i arbete genom att lära dem svenska. 15 miljoner går till etableringsåtgärder för ”nyanlända” invandrare, vilket är ett ytterligare tillskott till de över 200 miljoner som redan skjutits till.

Och sist, men inte minst, betalar regeringen av skulden till kommunerna för de ”ensamkommande” de tvingats ta emot. Fantastiska 5,2 miljarder behövs för att jämna skuldberget med marken. Hur var det nu? Jo, det kommer surt efter.

Vi får helt enkelt fortsätta rapportera om att svenska pensionärer hamnar i hemlöshet eller att barn med behov av assistans inte får den hjälp de behöver. Kanske kan någon glädja sig åt att det ”bara” blir en sammanlagt kostnad för folkutbytet på 21,2 miljarder i år. Förra året var den siffran 40 miljarder och 2016 hela 50 miljarder.

Tänk vad bra svenskarna kunde fått det om politikerna faktiskt valde det egna folket när grupp ställs mot grupp.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!