Skott mot bostadshus i Göteborg

Sent på måndagen blev polis larmad till en adress i stadsdelen Tynnered i Göteborg. Flera personer ringde larmcentralen om att de hört skottlossning.

När polisen kom till platsen kunde de konstatera att ingen person hade skadats. Däremot hittade de tomhylsor på platsen. Polisens vakthavande, Peter Nordegard, säger till Expressen:

– Vi kunde konstatera att de fanns tomhylsor på platsen och att det hade skjutits mot en fastighet. I nuläget finns ingen känd gärningsman.

Polisen rubricerar händelsen som försök till mord, alternativ dråp och enligt ett vittne var skotten riktade mot en bil. Bilen ska ha åkt iväg när i samband med skottlossningen och ett flertal personer sprang från platsen.

Polisen har dock inga sådana uppgifter utan menar att det var ett bostadshus som blev beskjutet.

I Tynnered, som av polisen klassas som ett ”särskilt utsatt område” finns ett av flera gäng som är inblandade i de pågående stridigheterna i Göteborgsområdet. Under 2015 drabbades Tynnered av inte mindre än sju gängskjutningar och boende varnade då för att mycket unga personer drogs till gängen.

Under 2017 ökade polisen sin närvaro markant i området, med punktinsatser mot kriminella eftersom man bedömde att man helt höll på att tappa kontrollen i området. Det blev då lugnare i området men ett lugn som baseras på ständig polisnärvaro är ingen lösning på problemet.


Vår senaste podcast

Lyssna på fler podcasts här
Kommentarer