Brist på mångfald inom SvFF

Kan Svenska Fotbollförbundet vara för svenskt? Ja, det anser vissa journalister.

Såväl Noa BachnerExpressen som Simon BankAftonbladet har på sistone lyft vad de anser vara ett jätteproblem:

Bristen på mångfald inom Svenska Fotbollförbundet.

Som vanligt är uttrycket “bristen på mångfald” en eufemism för “för många svenskar”.

Undersökningar av de nämnda tidningarna visar nämligen att det är ytterst få inom SvFFs styrelser som har ickesvensk bakgrund. Resultaten har de baserat på vad de förtroendevalda och tjänstemännen heter. Vilket ju i sig är intressant och visar på en fördomsfullhet hos journalisterna. Men men. Det där med att se bjälken i det egna ögat är sällan svenska sportskribenters främsta egenskap.

“Bristen på mångfald” tycker alltså journalisterna är något jätteproblematiskt. Och tycker gammelmediernas journalister något så brukar dessvärre syltryggarna inom tämligen mäktiga organ som till exempel Svenska Fotbollförbundet tycka likadant.

Givetvis går företrädare för förbundet ut och krälar som små maskar framför journalisterna. Det ska bes om ursäkt, det ska utlovas krafttag och allt är så hemskt. Men ingen är i alla fall “rasist” inom förbundet! Det är man säker på. För man har såklart värdegrund, och så.

SvFF har, i ett försök att blidka “drevet”, skapat ett nytt strategidokument under den existerande parollen/projektet “Alla är olika, olika är bra” (som har pågått sedan 2015 men alltså inte gör nog för “mångfalden”) där de nu, 2018, utlovar att vara “pådrivande i arbetet för jämställdhet och integration” som de säger. Mångfaldskvotering nästa?

För de har snart inga andra val om de vill ha gammelmediernas stöd. Att tänka meritbaserat? Mest lämpad för jobbet/uppdraget?

Nej, det är “rasistiskt” enligt modernt vänstertänk. För det är de rådande, förtryckande, strukturerna som avgör vad vi anser vara meriterande i ett samhälle.

Det går alltså inte att försöka “vinna” mot journalisterna och deras agenda om man spelar på deras planhalva. Ska man “vinna” så kan man bara göra det om man högaktningsfullt skiter i deras försök att politisera allting.

Så snälla Svenska Fotbollförbundet, skrota projektet “Alla är olika, olika är bra”. Eller inför ren mångfaldskvotering. För det som råder nu är så uppenbart ett hyckleri. Där har journalist-aktivisterna rätt. Ni kan inte säga att ni verkligen lyssnar och tar till er av “kritiken” om ni inte agerar.

Vill ni agera och samtidigt visa på riktig vinnarkultur, SvFF? För vinnarkultur är väl bra inom sporten?

Då ska ni, när journalister pressar, stressar och kör upp mikrofoner med någon tillhörande nonsensfråga som fungerar som ett slags kulturmarxistisk koan (en omöjlig fråga) i ansiktet på er bara säga att ni sätter agendan för eran verksamhet och inte de.

Använd gärna de två orden nedan som kort och koncist säger mycket och kan användas i många sammanhang i dag:

Nej! Ut!

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}