Skräcksiffror för Kristdemokraterna – åker ut i höst

Sentios aprilmätning visar att KDs anlitande av Bert Karlsson inte gett någon skjuts framåt i opinionen. Faktiskt raka motsatsen. KD har halverats sedan i mars och samlar nu bara 2,4 procent av väljarna.

Chang FrickNyheter Idag, som bekostar Sentios månadsmätningar, har förbjudit opinionsinstitutet att särredovisa Alternativ för Sveriges siffror – vilket Tidningen Svegot avslöjade 28 mars. Däremot redovisas siffrorna för tre andra partier utanför riksdagen: Feministiskt initiativ, Piratpartiet och Medborgerlig samling. Av dessa är FI störst, faktiskt större än KD, med sina 3,1 procent. Piratpartiet samlar 1 och MED 0,7 procent.

Till Svegot sa Chang Frick att han skulle hålla koll på gruppen Övriga partier och om den börjar växa kan det hända att han låter Sentio mäta även AFS. Hur stor gruppen är i dag vet vi inte, eftersom Frick inte redovisar den.

Att notera är också att Centerpartiets ras från förra månaden står sig. I mars störtdök Annie Lööfs parti från 10,8 procent till 6,5 sedan det avslöjats att två centerpartistiska nämndemän skrivit en dom som följde sharia snarare än svensk lag. I aprilmätningen får Centern 6,4 procent.

Källa Nyheter Idag
Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!