En gyllene chans att påverka med sunda värderingar

Engagera dig i dina barns fritidsaktiviteter

I skolan utsätts dina barn för enorma mängder påverkan i form av ”värdegrunder” och annat snömos. Men på deras fritid har du möjlighet att göra stor skillnad.

Ni (ja, det gäller även er som inte har barn) vet hur det är. De flesta ungar kommer, så fort de når en viss ålder, vilja börja med någon aktivitet. Simning, schack, dans, ishockey, fotboll, bågskytte, bandy, snooker (allt för få) eller något annat.

Om dina barn ska ägna sig åt någon form av organiserad aktivitet kommer det behövas föräldrar som hjälper till. Det kan vara alltifrån att leda en träning till att placera ut koner eller att laga mat till ett träningsläger.

Missa inte chansen, du med sunda värderingar, att göra något av detta!

Du kommer att ha väldigt roligt. Du gör en insats för att såväl dina som andras barn ska få en fortsatt meningsfull fritid. Du finns där, till skillnad från i skolan, och kan skydda dina barn mot eventuella laviner av politiskt korrekt snömos. Du får möjlighet att vara ett föredöme.

Det är faktiskt inte bara barnen du kan göra en insats för. Det kommer att finnas föräldrar till andra barn där.

Passa på att prata annat än väder, kanske? För underskatta inte värdet av det riktiga samtalet mellan människor i verkligheten, i dag när så mycket interaktion sker på sociala medier.

Gnäller någon av de andra närvarande vuxna på den eftersatta kommunala gympasalen? Svara att du misstänker att ”något annat” antagligen kostar mycket pengar. Var hur diplomatiskt subtil eller råbarkat explicit du vill.

Tycker någon att det börjar bli otäckt att gå vid träningslokalen på kvällarna för att det är ”ungdomsgäng” där? Säg ditt hjärtas mening.

En annan, mycket positiv effekt är att du genom att vara en aktiv förälder också kan hjälpa till i krossandet av fördomar. Det blir fortfarande ”syntax error” i många människors huvuden när någon de uppfattar som hjälpsam, engagerad och trevlig inte självklart är ett PK-får.

Så ta chansen om den kommer, och det lär den göra, att engagera dig i dina barns aktiviteter så mycket du kan/orkar/hinner. Det finns inte mycket att förlora – men jättemycket att vinna.

För om inte du som har hjärtat på rätta stället gör något, så kan du ge dig på att en systemlakej gör det.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!