Brittiska sjukvården ska betala miljoner åt mamma som inte förstod engelska

Mamman förstod inte att hon skulle mata sin bebis

Mamman i en flyktingfamilj från Sri Lanka födde för åtta år sedan en frisk son på ett brittiskt sjukhus i Essex. Nu kan familjen få miljoner pund i skadestånd för att sonen blev hjärnskadad – eftersom mamman inte fick veta på sitt eget språk att bebisen skulle matas.

STORBRITANNIEN. Domaren, Martin McKenna, har bestämt att det var sjukvården NHS som gjorde fel när de inte såg till att mamman fick information på sitt eget språk om vikten av att mata spädbarnet. Bebisen matades inte förrän efter 15 timmar och blev på grund av detta svårt hjärnskadad.

McKenna hävdar att föräldrarna ignorerades när personal besökte familjen i hemmet efter födseln:

”Den förödande beviset är att Mrs Rajatheepan hade mycket liten kunskap om det engelska språket. Hon var helt oförmögen att förstå de simplaste instruktioner och då bara när de åtföljdes av lämpliga handrörelser. Ingen gav mamman klara och begripliga förklaringar om vikten av att mata barnet.”

Barnmorskorna som skötte om mamman har förklarat att de är vana vid att hantera mammor som inte har engelska som modersmål, och att de gav Mrs Rajatheepan tydliga instruktioner om hur sonen skulle matas. Men det hjälper inte, enligt domaren, som menar att de skulle sett till att kvinnan fått instruktioner på sitt eget språk.

Domaren har därför bestämt att NHS, National Health Service, ska betala skadestånd åt familjen. Hur stort skadestånd familjen ska få är ännu inte bestämt, men troligtvis handlar det om flera miljoner pund.


Vår senaste podcast

Lyssna på fler podcasts här
Källa Breitbart
Kommentarer