Gunnar Hökmark i EU-bråk om Orbán

EU-parlamentarikern Gunnar Hökmark (M) har hamnat i blåsväder sedan han i ett mejl riktat kritik mot Manfred Weber, ledare för Hökmarks partigrupp EPP, rapporterar Europaportalen. Kritiken handlade om att Weber gratulerade Ungerns premiärminister Viktor Orbán efter förra veckans valseger, vilket Hökmark fann förkastligt. ”Ditt uttalande gör det allt svårare för alla oss som kämpar för ett fritt och demokratiskt Europa”, skrev Hökmark, och menade att Orbán vunnit på en ”valplattform av populism och antieuropeisk, antisemitisk och främlingsfientlig retorik”.

Detta föranledde EPP-gruppkollegan József Szájer, från Orbáns Fidesz-parti, att författa ett argt svarsmejl till Hökmark och övriga EPP-ledamöter, rapporterar Politico.

”Jag vet inte hur man gör i Sverige men i min del av världen gratulerar vi vanligen vinnaren även när vi förlorar val. För att inte tala om ens egna partivänner”, skrev Szájer. Han passade också på att bifoga ett 12 000 tecken långt brev där han förklarade varför Orbán vann.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!