Somliga penisar ska visas upp medan andra måste gömmas

En gigantisk blå erigerad penis har målats på en husfasad i Stockholm. Syftet med “konstverket” är att väcka intresse om att prata om kropp och sexualitet, säger konstnärinnan. Hur kan detta vara tillåtet?

KOMMENTERAT. Om en man skickar en bild på sin penis till en annan person, som inte bett om det, så är det olagligt och straffbart. Det samma gäller också om en kvinna skickar en bild på sitt könsorgan. Faktum är att det antagligen är olagligt att skicka bilder på könsorgan till folk rent generellt, även om det inte är avsändarens. Och skulle någon skicka underlivsbilder till barn, ja, då är det etter värre. Även om det är tecknade bilder får vi antaga.

Hur kan då en muralmålning i Stockholm dyka upp som avbildar en gigantisk blå erigerad penis?

Den ska tydligen ge ett positivt budskap och enligt konstnärinnan själv, Carolina Falkholt, stärktes unga tjejer av att gå förbi och titta på jättepenisen. Frågan är om det kommer att lyftas fram av hugade dick-pick-skickare i framtiden:

“Men herr åklagare, jag ville ju stärka det här flickebarnet genom att skicka en bild av min erigerade penis till henne. Och för att verkligen få henne att bli stärkt målade jag den blå också.”

“Ja men då så herr anklagade, då lägger vi ner detta och önskar lycka till i fortsättningen.”

Få boende på Kungsholmen har nog bett om att få en erigerade penis uthängd framför sig, men nu är det så och det ska vi tycka är okej? Nej, det är inte okej. Lika litet som man vill att någon ska skicka könsbilder till dotterns telefon vill man att hon ska passera denna blåa monstrositet på väg till skolan.

Det är något sjukligt över människor som Falkholt, som har behov av att visa upp penisar eller vaginor i offentligheten (egna, andras eller målade). I New York blev hennes rosa penismålning kvar i ett dygn. Låt oss hoppas att det inte tar särskilt mycket längre tid innan den försvinner från väggen i Stockholm.

Bor du i stan, anmäl eländet precis som du skulle anmäla om någon pervers typ skickade en dick-pick till dig.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!