Italiens Salvini slår sig ihop med Marine Le Pen

Till försvar för ”det verkliga Europa”

Matteo Salvini, nationalisten som vann det italienska valet nyligen, går nu samman med Marine Le Pen för att ”försvara det verkliga Europa” från de hot han menar att EU utgör.

ITALIEN. Matteol Salvinis parti Lega är nu det största i det italienska parlamentet efter valet i slutet av förra månaden. Nu visar han sina politiska muskler genom att meddela att han ska uppträda tillsammans med Marine Le Pen i Nice. Franska tv-kanalen BFMTV rapporterar att paret ska meddela sitt ”gemensamma engagemang för försvaret och suveräniteten av nationerna”.

Salvini och Le Pen ska framträda 1 maj i Nice, som ligger bara 20 kilometer från den italienska gränsen. EU-gruppen EMNL säger att detta visar att paret har ”samma engagemang för att försvara nationernas identitet och suveränitet”.

MENL sa också: “Segrarna vi nyligen sett i Österrike och Italien, där FPÖ och Lega är en framgång för alla dem som vill försvara det verkliga Europa, vår gemensamma civilisation, mot EU som har stulit namnet och förrått dess principer.”

Förutom Le Pen och Salvini kommer Harald Vilimsky från österrikiska FPÖ, Geert Wilders från holländska PVV och Gerolf Annemans, tidigare ledare för Belgiens flamländska parti att delta i Nicemötet.”

Källa Daily Express
Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!