Den blå penisen faller om en vecka

Efter bara ett dygn beslutades det att väggmålningen av en penis på en husvägg i Stockholm endast får vara kvar en vecka, efter protester från boende.

KULTUR. Som Tidningen Svegot rapporterade om igår har det målats en gigantisk fallos på Kungsholmen i Stockholm. Konstverket, som är döpt till “FUCK THE WORLD” har inte oväntat väckt en del reaktioner, och inte bara positiva.

Det är särskilt personer som bor nära målningen som uppfattar den som stötande. Klagomålen får nu effekt. Vanligtvis byts målningar ut efter några månader, men nu skriver fastighetsägaren Atrium Ljungberg i ett pressmeddelande att man beslutat att väggen skall målas om efter bara en vecka.

“Konstverken på husfasaden Kronobergsgatan är inte permanenta utan byts normalt ut med några månaders mellanrum. Med en ambition om att se till de närmaste grannarnas intresse och samtidigt värna Kollektivet Livets konstnärliga frihet har Atrium Ljungberg därför tagit beslut om att låta konstverket få sitta uppe i en vecka för allmänheten att ta del av.”

Sverigedemokraterna Robert Stenkvist och Per Carlberg är bland dem som reagerat kraftfullt på målningen. I en debattartikel i Expressen skriver de att penisen är ett hån mot våra äldre.

Även Tidningen Svegots Magnus Söderman har reagerat över spektaklet.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!