Tysklands inrikesminister varnar EU för mer Ungern-kritik

"Sluta vara så arroganta och nedlåtande"

Sedan Viktor Orban i söndags vann en jordskredsseger i Ungern, har alla väntat på hur EU ska slå tillbaka mot landet som vägrar ta emot muslimska invandrare. Men nu uppmanar en tysk minister EU att sluta vara nedlåtande mot Orban.

TYSKLAND. Den tyske inrikesministern Horst Seehofer vill tygla den muslimska massinvandringen till EU, och säger nu att unionen måste lägga ner sin ”arrogans och nedlåtenhet” gentemot Ungern.

Valobservatörer från OSCE har sagt att ”väljarna hade en lång rad politiska alternativ, men att skrämmande och främlingsfientlig retorik, partiska medier och icke-transparent finansiering begränsade utrymmet för genuin politisk debatt”. De menar att valet ägde rum i ett negativt klimat och att rivalerna inte kunde konkurrera med Viktor Orban på lika villkor.

Att det ungerska folket helt enkelt gillar en politiker som vill skydda landet från muslimsk massinvandring och därpå följande islamisering (som alla västeuropeiska länder är drabbade av) tycks inte ha slagit OSCE. Detta trots att valdeltagandet hamnade på rekordhöga 69 procent. Fidesz fick två tredjedelar av alla platserna i parlamentet, näst störst blev Jobbik med 20 procent, Socialisterna fick 12 och det gröna partiet LMP 7 procent.

De enda som har gratulerat Orban till valvinsten är Marine Le Pen i Frankrike och Polens premiärminister Mateusz Morawiecki samt den största EU-gruppen European People’s Party (EPP), där Orbans parti ingår trots en del meningsskiljaktigheter. Denna gratulation fick den liberala gruppens ledare Guy Verhofstadt att twittra:

”Genom att gratulera Orban utan att uppmana honom att respektera europeiska värden, legitimerar EPP hans vidriga kampanj, hans angrepp på rättsstaten och försök att införa ett auktoritärt styre.”

Den tyske inrikesministern Seehofer (som tillhör CDUs systerparti CSU) motsatte sig förra månaden förbundskansler Angela Merkels liberala migrationspolitik genom att hävda att ”islam inte hör till Tyskland”, och lät därmed som uppstickarpartiet Alternativ för Tysklands representanter. Han har också sagt att migranterna bör placeras i särskilda centrum i upptill 18 månader medan deras asylansökan genomförs.

Källa BBC
Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!