Förbud mot läxor och prov i Boden

Stureskolan i Boden inför förbud för läxor och prov under hela april. Detta efter larm om stress hos eleverna.

Förbud för läxor och prov, nationella proven undantagna, gäller numera i Stureskolan i Boden. Orsaken är, enligt Petronella Sirkka som är rektor att barnen i skolan har en ”otroligt hög stressnivå hela tiden”.

– Vi får ständigt nya rapporter om att våra barn mår dåligt. Och det beror på att de har en väldigt hög stressnivå hela tiden. Det här är vårt sätt att försöka minska den stressen, säger Petronella Sirkka

Om förbudet faller väl ut är tanken att förbudet skall gälla två månader under höstterminen och eventuellt hela 2019.

 

 

Källa SVT
Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!