Sverige har flest fattigpensionärer i Norden

Ännu en skamlig siffra för det en gång så blomstrande Sverige har nu kommit fram via EUs statistikinstitut Eurostat – våra pensionärer är de fattigaste i hela Norden. Var sjätte pensionär räknas som fattig och värst drabbade är kvinnorna.

I Sverige finns omkring 328 000 pensionärer vars disponibla månadsinkomst ligger under fattigdomsgränsen på 11 830 kronor. Men det slutar inte där – en miljon pensionärer balanserar på gränsen till fattigdom. Av Sveriges kvinnliga pensionärer ligger nästan 22 procent under fattigdomsgränsen.

Förklaringarna som ges är exempelvis att den så kallade pensionsbromsen slagit till tre gånger och därmed sänkt pensionerna. Detta samtidigt som jobbskatteavdragen för dem som arbetar blivit fler och lett till ökade skillnader mellan löntagare och pensionärer…


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du prova en vecka för bara 19 kronor med rabattkoden svegot19

Skaffa Svegot Plus nu


 

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!