Mikael Jansson lämnar Sverigedemokraterna och går till Alternativ för Sverige

Mannen som lyfte Sverigedemokraterna har nu lämnat sitt gamla parti och anslutit sig till den nya uppstickaren, enligt uppgifter till Expressen.

Klockan 14 idag håller det nystartade Alternativ för Sverige presskonferens i Sveriges riksdag. Det är tredje gången man kallar till en sådan presskonferens, och tidigare har man presenterat riksdagsledamöterna Olle Felten och Jeff Ahl som nyrekryteringar.

Nv avslöjar Expressen att den som ska presenteras idag är den tidigare partiledaren för Sverigedemokraterna och nuvarande försvarspolitiska talespersonen Mikael Jansson.

Jansson ledde Sverigedemokraterna från 1995 till 2005 då han förlorade ordförandeomröstningen mot ungdomsförbundets dåvarande ordförande Jimmie Åkesson. Han har gjort sig känd som en av Sverigedemokraternas starkaste motståndare mot Nato och var fram till idag också ordförande för Sverigedemokraternas säkerhetspolitiska råd.

Alternativ för Sverige har ännu inte bekräftat övergången, men det förväntas klargöras på presskonferensen i Sveriges riksdag klockan 14.

För kommentarer kring övergången, missa inte Nyhetssvepet klockan 10:00 på Radio Svegot. Även i dagens sändning från Kväll med Svegot, med start klockan 18:00, kommer övergången att diskuteras.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}