Jättebeslag av vapen i p-hus i Stockholm

”Folk springer omkring med krigsvapen på gatorna”

I går söndag slog Polisens specialinsats Max till i ett parkeringsgarage i Stockholm. Där hittades fordon fyllda med så många automatvapen, sprängmedel och narkotika att det kommer ta polisen flera dagar att tömma bilarna.

Förra året inträffade 129 skjutningar i Stockholms län. De flesta är uppgörelser mellan olika kriminella gäng, och i jakten på dessa gjorde polisen en rutinundersökning i ett parkeringsgarage i stadens södra delar, skriver Aftonbladet.

– En grupp poliser som jobbar just med att dämpa våldskurvan som finns i kriminella nätverk här i regionen hade inget planerat att göra och rekvirerade en narkotikahund för att nosa runt i det här garaget, säger Jonas Lindberg, gruppchef för Max.

Hunden markerade vid en bil och vid närmare kontroll visade det sig att här fanns flera fordon fyllda från ”golv till tak” med automatvapen, jaktvapen, sprängmedel och narkotika.

En man har anhållits misstänkt för synnerligen grovt vapenbrott, grovt narkotikabrott och för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Det finns koppling till ett visst kriminellt nätverk, men Jonas Lindberg vill inte berätta vilket.

– Vi gör beslag av vapen ibland men jag tror inte medborgarna förstår riktigt vilken typ av vapen det är, det är vapen ämnade för krig. Det är alltså krigsvapen man springer omkring med på gatorna. säger Jonas Lindberg till Aftonbladet.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}