AFS presenterar sin riksdagslista

I dag presenterade Alternativ för Sverige sin riksdagslista. 50 personer med vitt skiftande yrken och nästan inte en enda yrkespolitiker.

De tre första kandidaterna är förstås partiledaren Gustav Kasselstrand, viceordföranden William Hahne och partisekreteraren Jessica Ohlson. Alla presenteras med sin titel: ekonom, militär och jurist. Därefter följer övriga partistyrelseledamöter med yrken som civilingenjör, läkare, ekonom, fil mag och företagare.

På plats 11 återfinns den i dag avhoppade SD-riksdagsmannen Mikael Jansson medan de två redan avhoppade Jeff Ahl finns på plats 13 och Olle Felten på plats 15. Ett annat känt namn är Lennart Matikainen, relationscoachen som hamnade i blåsväder då han kallade afghanska ensamkommande för skäggbarn på sin Facebook-sida samtidigt som han deltog i TV4-programmet ”Skilsmässohotellet”. TV4 ”tog avstånd” från hans uttalanden.

Gustav Kasselstrand skriver i ett pressmeddelande:

”Vi presenterar en mycket stark laguppställning där de gemensamma nämnarna för samtliga kandidater är att deras hjärtan klappar för Sverige och att de har yrkeserfarenhet utanför partipolitiken. Vi är inte intresserade av personer som haft politiken som födkrok hela sitt yrkesliv.
Alternativ för Sverige är ett parti för idealister. Vår verksamhet bedrivs helt och hållet för Sveriges väl, inte för personlig vinning.”

För att få in så bra kandidater som möjligt uppmanade AFS människor att skicka in ansökningar med personligt brev och cv. Så här kommenterar Jessica Ohlson partiets öppna process:

Mikael Fjällid

”På bara några dagar fick partiet in 100 ansökningar med CV och personligt brev. Det har gjort att vi kunnat förstärka riksdagslistan med kompetens som vi aldrig skulle ha nått om vi enbart hade rekryterat från de egna leden.”

En av dem som skrev till AFS och nu står på valbar plats (plats 19) är läkaren Mikael Fjällid, specialist inom anestesi- och intensivvård. Han berättar för Tidningen Svegot att han aldrig förr har läst ett partiprogram där han håller med om allting och därför bestämde han sig för att ställa sig till förfogande.

– Jag skrev ett brev, men trodde nog inte att de skulle höra av sig. Men redan dagen därpå blev jag uppringd och de tyckte tydligen att jag med min erfarenhet kan bidra med något viktigt, säger Mikael Fjällid.

– Jag är mycket imponerad av att AFS tydligen menar allvar med att de satsar på meritokrati, där folk som vill fatta beslut grundade på fakta lyfts fram i stället för människor som drivs av ideologisk fanatism och funktionell dumhet. Min främsta drivkraft är att se till att mina barn och barnbarn inte ska behöva ta hand om de problem min generation har skapat.

Här finns hela partiets lista.

 

 

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}