Ligger Assad bakom kemgasattacken i Douma?

Det rapporteras om över 70 döda i en kemgasattack i jihadistkontrollerat område i Syrien. Medier i väst är snabba med att peka mot Syriens regering och Bashar al-Assad, men är det rimligt att tro att det är Syrien som ligger bakom?

SYRIEN. I dag nåddes världen av tragiska nyheter om en misstänkt kemgasattack i Douma, som ligger i östra Ghouta, nära huvudstaden Damaskus. I västmedier riktas misstankarna mot den syriska regeringen och Bashar al-Assad, och USA har i ett skriftligt uttalande lagt delar av ansvaret på Ryssland, som är allierade med Syrien. Heather Nauert, talesperson för det amerikanska utrikesdepartementet:

”Rapporter från kontakter och medicinsk personal på plats indikerar en potentiellt hög dödssiffra, däribland familjer som gömde sig i skyddsrum. De här uppgifterna, om de bekräftas, är fasansfulla och kräver omedelbar respons från det internationella samfundet.”

”Med sitt orubbliga stöd till regimen är det Ryssland som i slutändan bär ansvar för de här brutala attackerna mot ett oräkneligt antal syrier”

Senast den syriska regeringen anklagades för en attack med kemiska vapen, när 87 personer miste livet i staden Khan Sheikhun, valde Donald Trump att skicka 59 missiler mot en syrisk militäranläggning i Homs. Världen är nu på helspänn inför hur Trump ska reagera den här gången, och därför bör vi titta närmare på vad vi vet om kemgasattacken i Douma. Är det rimligt att anta att Assad och den syriska regeringen ligger bakom?

Jag menar att vi har all grund att tvivla. Låt mig förklara varför.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du prova en vecka för bara 19 kronor med rabattkoden svegot19

Skaffa Svegot Plus nu


Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!