Till höger om högerextremisterna

Tidningen Svegot har fått sin första krönikör. Johnny Lindén kommer att skriva hos oss varje lördag. I denna första krönika berätta han lite om sig själv och hur han positionerar sig politiskt. För oss återstår bara att säga, var så goda!

KRÖNIKA. Nu är det ju inte så svårt att vara till höger om svenska ”högerextremister”, de är ju i stort en bunt gamla sossar. Svegots Dan Eriksson urskiljer sig och det finns ju ett knippe liberaler i rörelsen men egentligen är de flesta i mellanmjölksspektrat och inte särskilt höger alls.

Jag är höger. Konservativ, gillar liten stat, låg skatt och stor personlig frihet. Under ansvar.

Helst skulle jag ta bort inkomstskatten. Helt. Bensinskatter, hög moms, dyr sprit och allt annat som irriterar en massa människor kan vi behålla, men man ska inte beskatta det som bygger samhället om man inte måste.

Ta bort skatten, låter inte det helt orealistiskt? Nej, inte alls. Säg att vi slapp betala för alla invandrare som befinner sig i Sverige, en kostnad på cirka 250 miljarder kr per år, alltså en fjärdedel av hela skattekakan enligt trovärdiga bedömningar. Sedan tar vi bort alla skattefinansierade särintresseorganisationer. Jag är 100 procent säker på att Sverige klarar sig exakt lika bra utan Somalia Puntland Förening och allt vad de heter. Vill folk ha olika föreningar får de ha det för sina egna pengar. De kommer att ha råd med det om de jobbar i stället för att leva på oss som gör det. Det finns en massa saker som skulle kosta mycket mindre i slutändan om folk fick lösa det på egen hand i stället för att låta staten göra det.

Nu är det ju inte så svårt att vara till höger om svenska ”högerextremister”, de är ju i stort en bunt gamla sossar.

Okej, så jag är högerextrem och snål. Mer? Jag ogillar liberalism. Tycker att det är vänster för välbeställda. Och så är jag traditionell, gillar kärnfamiljen. Tycker att man borde ge mammor möjlighet att vara hemma med sina barn mycket mer. Även om man gav generösa incitament till det skulle man spara ännu mer på minskad offentlig barnomsorg, den är direkt skräckinjagande kostsam.

Gissar att det är tjatigt med högermänniskor som talar om pengar? Fattar det, men pengar är makt och ju mer pengar som stannar hos dem som jobbar desto mer av makten stannar där. Det är därför politikerna gillar höga skatter för de tar över en stor del av folkets makt när de stoppar skattekronorna i fickan. Låga skatter är alltså en demokratifråga.

Demokrati? Här skiljer jag mig också från ganska många inom svensk extremhöger, jag har inget problem med vare sig demokrati eller parlamentarism. Det är politikerna som ska bytas ut, inte systemet. Jo, systemet borde justeras, makt korrumperar så de kanske inte borde få stanna hur länge som helst? Och att ta in en massa människor som inte på något vis bevisat sig och vars största bedrift är att de är unga och därmed inte presterat ett skit, är ju hur dumt som helst. 30-årsgräns för politiker brukar Magnus Söderman säga och nog någon annan före honom. Man kanske borde villkora rösträtten med, när man ändå håller på? Exempelvis kanske bara de som är med och betalar borde få rösta? Då pratar jag inte nödvändigtvis om pengar, även värnplikt, föräldraskap och annat skulle kunna kvalificera. Men folket ska bestämma, formerna kan vi prata om.

Handelshinder är också bra. Log i mjugg när Trump aviserade tullar på stål. Det finns inga skäl för oss i Väst att skattefinansiera Fjärran Österns industrialisering. Och även om vi hamnar back på exporten till USA så kan vi ta igen det hundrafalt på att sluta handla skräp vi inte behöver från Kina. Om en generell tull på varor från Kina hamnade på 30 procent skulle det oftast vara skit samma eftersom mycket av det vi ”nöjeshandlar” ändå är onödigt billigt och utöver det så skulle svenska och europeiska företag bli långt mer konkurrenskraftiga och fler människor skulle komma i jobb. En del av de jobben skulle kunna hamna i gamla Öst och jag ser mycket hellre att det står Made in Poland än Made in China på min nästa TV.

Avslutningsvis är jag optimist. Jag tror att vi kan vända utvecklingen och rädda det vita Västerlandet. Är det inte vitt är det inte Västerlandet och är du inte vit är du inte svensk. Du kan vara en fin människa i alla fall, men svenskar är vita. Vi har stått inför tuffa utmaningar förut och om vi kunde ta det här landet från inlandsisen kan vi nog ta tillbaka det från vänsterpack och ekonomiska lycksökare.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}