Henrik Arnstad goes Alice i Underlandet

En torsdagskväll i Klippan visar sig bli en tur rakt ner i kaninhålet till en värld där det som sägs och görs strider mot all logik. I Henrik Arnstads magiska värld var Carl von Linné en superskurk och Rudyard Kipling en humanistisk rasist som såg svarta som halvapor. Nu blir det åka av!

PÅ PLATS. Att se och höra Henrik Arnstad föreläsa är att likt Alice trilla ner i kaninhålet och upptäcka att man befinner sig i det surrealistiska Underlandet där allt är absurt och strider mot all logik. Alice hamnade på en förvirrad tebjudning med Påskharen och Hattmakaren – vi som kommit till föreläsningssalen i Klippan bjuds på en åktur i lögnernas virvelvind som till råga på allt levereras med sång, skutt och maniska armrörelser.

Med tanke på att bara nio personer (varav flera kom från Nordfronts redaktion) slöt upp till samma föredrag i Stockholm i måndags kväll, var det en imponerande skara Klippanbor som kom till gratisföredraget i torsdags kväll. Omkring 35 personer kom, övervägande vita medelålders eller pensionerade svenskar. Längst fram parkerade sig dock ortens två mest framträdande muslimerArian Dushko från Kosovo som är ordförande för Klippans unga muslimer och hans vice ordförande Abdi Yussuf från Somalia.

Klippan levererade en imponerande uppslutning till gratistillställningen. Foto: Rasmus Björnberg.
Rubriken på den före detta fejkhistorikern (han har faktiskt slutfört sin utbildning nu) Henrik Arnstads föredrag är ”Ondskans återkomst – rasism, fascism och ultranationalism”. Han går ut starkt genom att presentera sig som en ”modern fascismforskare” som skrivit boken ”Älskade fascism” och snart utkommer med uppföljaren ”Hatade demokrati”.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du prova en vecka för bara 19 kronor med rabattkoden svegot19

Skaffa Svegot Plus nu


Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!