Grupp mot grupp – de mest utsatta svenskarna förlorar igen

I dag fick vi veta att regeringen skjuter till 200 miljoner kronor extra i vårbudgeten så att ”ensamkommande” ska kunna bo kvar i sina ”vistelsekommuner”. Dessa 200 miljoner måste tas någonstans ifrån. Gissa vilka som drar nitlotten.

I flera artiklar har SVT Nyheter dokumenterat äldre hemlösa svenskars situation, en grupp som växer. Ja, i Sverige 2018 växer gruppen hemlösa pensionärer, det är ofattbart egentligen. Hemlösa över 65 i Sverige var under förra året 1 850 personer. Charlotta Fondén på Socialstyrelsen säger till SVT:

– Det är svårt att komma in på bostadsmarknaden i dag, speciellt för personer med låga inkomster, som har betalningsanmärkningar eller saknar boendereferenser. Majoriteten av de hemlösa över 65 år är män, som kan ha haft betalningssvårigheter eller missbruk tidigare livet.

Jag är bara 40 och känner att somliga saker är jobbigare än när jag var 20. Tänk att vara hemlös och 70 år gammal.

Om man är gammal men inte hemlös utan bor på ett äldreboende är det annat som kan dra ner stämningen. Vi har tidigare läst om att kakan till kaffet dras in eller att man bara får ett ägg till frukost. Senast är äldreboendet på Kvarngården i Ingelstad. Nu är det slut med suketterna till kaffet. Enhetschefen Eva Forsberg-Rosenlöf säger till Smålandsposten:

– Vi har tidigare bjudit på suketter men vi måste dra gränsen någonstans.

Dra gränsen för i helvete och någon måtta får det vara på lyxen till åldringarna, verkar man tänka. Upprörande, eller hur?

Carl Ernfrid Carlberg diktade:

Säg, fattar du, svensk, att du inte är fri, att fogden ser in genom rutan?
Anar du ens att det ej är vi som föra befälet på skutan?

Och anar du, svensk, det embarmliga slut som väntar ett folk utan ära?
Fattar du ens ett rättframt: Vet hut, vänd åter till fädernas lära!

Alternativ för Sveriges partiledare, Gustav Kasselstrand, talade ur skägget om detta då han röt till på Twitter:

”Vi är det enda parti som vågar ställa grupp mot grupp när resuserna inte är oändliga. Svenskarna kommer ALLTID kunna lita på att Alternativ för Sverige står på deras sida!”

Somliga förstår i alla fall och det är betryggande att höra dessa ord från en ung svensk politiker. Det visar att det finns hopp också för den parlamentariska nationella oppositionen.

Regeringens 200 miljoner hade kunnat gå till hemlösa svenska pensionärer. Eller till suketter… ja listan kan göras lång. Men regeringen prioriterar bort svenskar till förmån för utlänningar som inte har här att göra. Detta är kalla fakta!

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!