Bli riksdagsledamot för Alternativ för Sverige!

I morgon är sista dagen att skicka in ansökan

Alternativ för Sverige, AFS, visar att de menar allvar med att de vill ha in nya sorters människor i politiken. Därför uppmanar de nu duktiga och kompetenta människor att bli riksdagskandidater för dem. Enda kravet är att man delar partiets grundläggande värderingar.

På sin hemsida skriver det nyligen lanserade partiet Alternativ för Sverige att de söker riksdagskandidater. Partiledare Gustav Kasselstrand förklarar detta annorlunda grepp så här:

“Alternativ för Sverige vill att politiken i allmänhet ska premiera kompetens i större utsträckning än i dag. För oss som ett nytt parti är det också viktigt att vi vågar använda nya metoder som de gamla partierna aldrig skulle göra. De gamla partierna genomsyras av en destruktiv vänskapskorruption där positioner går till de som befunnit sig tillräckligt länge i partiets interna ankdamm. Det är inte ovanligt att deras företrädare aldrig haft ett jobb utanför politiken. Därför är det heller inte konstigt att verklighetsfrånvända idéer får fäste hos partierna när deras företrädare vanligtvis tillbringat ett helt liv i politikens skyddade verkstad.

Alternativ för Sverige välkomnar kompetens utifrån och avvisar den snäva åsiktskorridor och vinande partipiska som finns i gammelpartierna. Vi är övertygade om att ett parti blir starkare med en öppen och tillåtande partikultur och ett bredare åsiktsspektrum hos företrädarna. Så länge man sympatiserar med partiets politik och inriktning i stort uppmuntrar vi våra riksdagskandidater att tycka och tänka fritt.”

Den som är intresserad uppmanas att skicka ett personligt brev och motivera varför man tror sig kunna bli en bra kandidat samt bifoga CV. Ansökan ska skickas in senast i morgon den femte april.

 

Källa Alternativ för Sverige
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}