Stora problem för Macron i Frankrike

Tågstrejker och storbråk med Italien

Den franske presidenten Emmanuel Macron genomlider just nu sin största kris sedan han tillträdde i maj 2017. Fyra stora fackförbund för järnvägsarbetare har satt igång strejker som kan bli de största sedan 1995, samtidigt som Italien är rasande över att franska poliser stormade in på ett asylboende på den italienska sidan gränsen.

FRANKRIKE. Emmanuel Macron har meddelat att han vill vända järnvägsföretagens förluster till vinster, se över utbildningarna och pensionerna samt försvaga arbetsrättslagarna. Detta skulle kunna leda till att de anställda på järnvägsbolaget SNCF förlorar sina livstidsanställningar, de automatiska löneförhöjningarna och generösa pensionsförmånerna…


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du prova en vecka för bara 19 kronor med rabattkoden svegot19

Skaffa Svegot Plus nu


 

 

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}