Stora problem för Macron i Frankrike

Tågstrejker och storbråk med Italien

Den franske presidenten Emmanuel Macron genomlider just nu sin största kris sedan han tillträdde i maj 2017. Fyra stora fackförbund för järnvägsarbetare har satt igång strejker som kan bli de största sedan 1995, samtidigt som Italien är rasande över att franska poliser stormade in på ett asylboende på den italienska sidan gränsen.

FRANKRIKE. Emmanuel Macron har meddelat att han vill vända järnvägsföretagens förluster till vinster, se över utbildningarna och pensionerna samt försvaga arbetsrättslagarna. Detta skulle kunna leda till att de anställda på järnvägsbolaget SNCF förlorar sina livstidsanställningar, de automatiska löneförhöjningarna och generösa pensionsförmånerna…


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du prova en vecka för bara 19 kronor med rabattkoden svegot19

Skaffa Svegot Plus nu


 

 

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!