Ny korridor för migranter på balkan – tiotusentals på väg till Västeuropa

Nu vandrar migranter åter igen samma väg som vapen och droger; genom Albanien, Montenegro och Bosnien-Herzegovina och vidare mot Västeuropa. Organiserade människosmugglare tros ligga bakom.

BOSNIEN-HERCEGOVINA. Strömmen av så kallade “flyktingar” som tar sig till Europa har inte sinat och nu har en ny “Balkanrutt” öppnat upp. Bosnien-Hercegovina har inte kapacitet att ta emot migranterna som tar sig in i landet. De flesta är illegala invandrare som lämnat Grekland utan att ha fått sin sak prövad och enligt regeringskällor befinner sig uppemot 50 000 migranter på väg mellan Grekland och Bosnien-Hercegovina. Många fler kan börja röra på sig vädret blir varmare.

Högsta ansvariga för Läkare utan gränser i landet, Stephane Moissaing, menar dock att det inte finns någon som helst risk för att det som skedde 2015 kommer att upprepa sig. Han säger att myndigheterna helt enkelt måste ta hand om migranterna så att det inte uppstår en ny humanitär kris. Att landets mottagningskapacitet för tillfället är begränsat till ett mottagningscenter i Sarajevo, som kan hantera 154 personer, verkar inte bekymra honom…


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du prova en vecka för bara 19 kronor med rabattkoden svegot19

Skaffa Svegot Plus nu


Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}